Nieuws

WassenaarDoet.nl is al jaren een platform waar inwoners van Wassenaar elkaar kunnen vinden voor praktische of sociale hulp. In corona-tijd zijn veel leuke matches gemaakt.

 

Nu we weer wat meer met elkaar mogen doen, en zeker buiten, heeft WassenaarDoet op 3 juli een actiedag georganisserd. Op deze eerste WassenaarDoet Doe Dag zij we op pad gegaan om inwoners te helpen “Tegelwippen”.

Wassenaarders die in eigen tuin of bij boomspiegels tegels wilden wippen en daarbij de hulp van een vrijwilliger konden gebruiken, konden zich aanmelden via de website van WassenaarDoet.
Om tien uur gaf Wethouder Hubert Schokker het startsein aan de vrijwilligers om de eerste tegels te wippen bij het Van Heeckerenhuis. Dankzij een donatie van Fonds Wassenaar kon er goed bemeste potgrond door het zand worden gemengd en konden de vrijgekomen plekken worden beplant met insectenvriendelijke vaste planten. Ook zijn er gieters ter beschikking gesteld aan iedereen die tegels wilde laten wippen, zodat zij ook in de toekomst de nieuwe beplanting goed kan worden onderhouden.
Daarna gingen vrijwilligers met potgrond en plantjes en gieters lang Wassenaarders die zich hadden aangemeld om in tuin of bij een boomspiegel met hulp tegels te laten wippen.
In totaal zijn er 99 tegels gewipt en is Wassenaars dus nog een stukje groener geworden!