Hoe werkt WassenaarDoet

Op het platform kunt u als particulier* een account aanmaken en een hulpvraag plaatsen of hulp aanbieden. Dat kan van alles zijn en éénmalig, af en toe, wekelijks of maandelijks. Wanneer u al een account heeft aangemaakt kunt u direct inloggen met het e-mailadres en wachtwoord dat u heeft opgegeven.

* Vindt u het lastig om zelf een account aan te maken dan kan iemand anders dit voor u doen. Hij/zij maakt dan een account aan op uw naam en adres als uw vertegenwoordiger/contactpersoon.

Particulieren

U kunt  vrijblijvend “rondkijken” op WassenaarDoet en u oriënteren op alle oproepen. Alleen als inwoner van Wassenaar kunt u met of zonder inlogaccount reageren op vraag en aanbod van particulieren en organisaties.

 

Organisaties

Vrijwilligersorganisaties (stichting en verenigingen) kunnen via de VCW een inlogaccount aanvragen waarna zij zelf oproepen voor hulp kunnen plaatsen voor incidentele projecten. Denk bijvoorbeeld aan verkeersregelaars bij een hardloopwedstrijd, helpers bij de Rolstoel-3-daagse, een jaarlijkse collecte etc.

Contactpersonen kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen aan office@vrijwilligerscentralewassenaar.nl. De VCW toetst de oproepen aan het criterium van incidentele projecten.